Voorziening
Korfmakersstraat 68
3026 XJ Rotterdam

Lucasschool

Korfmakersstraat 68 3026 XJ Rotterdam Nederland Nederland
SBO Lucasschool is een school voor speciaal basisonderwijs.

Dit betekent dat de leerlingen op de een of andere manier moeite hebben met de manier van werken of de leerstof, zoals die wordt aangeboden op een reguliere basisschool. De leerlingen kunnen zich, uitgaande van hun individuele mogelijkheden en beperkingen, optimaal ontwikkelen, zodat ze hierdoor later een plekje vinden in de samenleving. De leerlingen beginnen iedere dag in hun vaste stamgroep, waarna ze les krijgen in instructiegroepen.

Naast het team van leerkrachten zijn aan de school een aantal vakspecialisten verbonden. Zo kunnen de leerlingen op school terecht bij de maatschappelijk werkster, de leesbegeleider van het samenwerkingsverband Weer Samen naar School (WSNS), de Cesartherapeut en de logopediste. Ook heeft de school een ouderconsulent in dienst die in de ouderkamer ouders ontvangt en regelmatig themabijeenkomsten organiseert.

SBO Lucasschool is een kleine school met ongeveer 80 leerlingen, verdeeld over zes groepen. Het team kent alle leerlingen en voelt zich voor hen verantwoordelijk..

Leerlingen kunnen worden ingeschreven na onderzoek bij het samenwerkingsverband WSNS en met een geldige beschikking van de Permanente Commissie Leerlingenzorg (PCL-beschikking). In overleg met ouders en de verwijzende basisschool wordt in sommige gevallen, in afwachting van een definitief onderzoek, een kind als gastleerling ingeschreven.